torsdag 28 april 2011

Helt slut

Har varit i full gång idag p.g.a. jag har passat Plex(us) hemma idag. En 9 årig schäfer/border collie som mormor och morfar har. Vi har nog varit ute och gått över 1,5 mil. Sen har man hjälpt farmor med sysslor och gått med henne till affären, hon är rätt ängslig nu. Hon väntar bara på begravningen ska vara över den 3 maj.

Farfars dödsannons va i tidningen idag <3

Sen har man hållit på med poolen och trädgården. Har fått nått utslag på händerna från kloret i poolen eller solplitor. Börjar få bra färg nu, men fortfarande får jag ingen färg på benen, tar REDIGT lång tid innan jag får färg där.

Usch, helt slut. Har varit igång nu i flera dagar i värmen. Känns att man är igång konstant, men även på vågen :P. Kan inte äta när det är så varmt.

Imorgon blir det HBG :)! Vi skulle egentligen förfestat hos bästisen Jonas imorgon, men han kom på idag att han skulle på födelsekalas hos tvillingarna Karin och Maria. Hade varit bestämt sen länge. Får se hur vi löser det.  Lund eller HBG på lördag, inte redigt bestämt.

Nu blir det att lägga sig ner och vila. Ciao

tisdag 26 april 2011

Annandag Påsk

Stjärnklar himmel med radioseven i hörlurarna cykla jag 2,2 mil från Strövelstorp till Råbocka och tillbaka vid 12 inatt. Satte mig vid havet när jag var i Råbocka och pusta ut och såg upp i den stjärnklara himlen, såg ett fint stjärnfall :). Efter rundan slängde man sig näck i poolen, havet kändes lite för kallt :P.
Har så många tankar och en svidande solbränna och kände att jag kan inte somna så därför jag tog en lång runda med cykeln.
Det är så mycket skit som har hänt det senaste året att jag gick rakt in i väggen efter midsommar förra året. Vad det var för en massa pallar jag inte skriva, men den stora grejen var att jag blev helt oskyldigt bestraffad av svenska rättsystemet. Det enda jag hade gjort var att hyra ut min lägenhet i andra hand till en person som råkade va med om något jävlig dumt. Men för första gången på enormt länge känner jag att mitt liv börjar komma tillbaka. Har dom senaste fem veckorna har jag börjat leva igen. Fick ju ett stort bakslag när farfar gick bort, men har faktiskt tagit det bättre än förväntan. Har gjort så mycket för mig själv att jag börjar känna mig stolt. Nu ska jag bara ut ur den här kokongen av skit och tillbaka till mitt rediga liv jag hade där jag hade mål, lägenhet, husdjur, jobb, flickvän m.m. Blev ju av med allt och då går man under om man inte är stark. Pallade inte och bara ville fly allt. Därför tänker jag två gånger minst innan jag gör nått nu, vill aldrig mer må som jag har gjort, aldrig. Kommer bli försiktig som människa.
Denna påskhelgen har varit underbar, både vädermässigt och saker som har hänt. Har varit ute myckt, solat, umgåtts med enormt trevliga människor, varit med familjen och trivts.
För när mamma bodde här vantrivdes jag hemma. Flydde hemifrån så fort jag kunde, blev ju av med min första kärlek som vara i 4 ½ år för att jag inte kunde bo hemma, satte ju press på att vi skulle skaffa eget eller flytta in hos hennes föräldrar.
Är faktiskt skönt efter mina föräldrars skiljsmässa för 1 år sen att se pappa så glad, och att man kan va hemma utan att va med om en massa bråk. Har ju valt att inte ha någon kontakt med mamma, men har inte tänkt ha det så här förevigt. Den dagen allt ser bra ut igen med mig kommer jag ge henne en chans.
Älskar min familj som stöttat mig och lyssnat när det har varit svårt. Speciellt min far, kommer va evigt tacksam för allt han har gjort, Älskar dig. Men även min syster, faster, farmor och min bror. 
Gick en lång runda "idag" (måndag) med farmor, tog en omväg till kyrkan och prata om farfar och hans begravning som är om en vecka. Kändes skönt att prata med henne, och jag tror hon kände detsamma. Hon berättar hur hon vaknar kallsvettig varje natt. Kan inte vara lätt att förlora en livskamrat som hon har levt med sen hon var 19 år. Sen är jag förvånad över hur frisk hon är fysiskt, hon går kvikt och alart och har inga större ledproblem. Hon är trots allt 81 år. Hon må vara lite smått förvirrad, men inget som är jobbigt, inte mer än va normala äldre är. Farfar va ett undantag, han va ju klarare i huvudet än vad många i min ålder är ändan in i döden. 

Nä, nu börjar jag bli lite trött. Va skönt att skriva av sig lite. Här kommer 3 bilder från helgen. Cykeln ute på Råbocka vid havet, fest i klippan på lördagen och Huggins jam/fest kväll. 




fredag 22 april 2011

Fredag

Idag Gick man upp klockan 9 och satte upp uppblåsbara sängen ute. Låg där nån timme sen blev jag rastlös. Installera poolen och börja fylla den, det är bara 12 grader, men vi ska bygga nån uppvärmare med gasol imorgon, finns alltid en lösning med gasol sa fassan :-P . Nu sitter man och lyssnar på live musik hos huggins och har precis ätit grillad karé. Känns som den här kvällen kommer bli lyckad. Ni får ha en underbar påsk ;-) .


Torsdag!

Idag har varit lugn. Har varit en runda ute. Sen drog vi hem och satt med en polare Anders. Mycket musik och whisky fick kvällen att bli lyckad :). Fassan tog fram en whisky han har haft sen han var 18, svin gött :). Vi lyssna på status quo, rammones, queens, volbeat, falconer och mycket mer :). Kännde för att ha en lugn torsdag, men resten av helgen ska inehålla mer fest :). Va när att åka in till ängelholm för 1 timme sen, men ingen svara på mobl. Tur dom inte gjorde de, för imorn ska jag ligga ute och få lite sollbränna tidigt och se "sexy" ut :P (skriver detta på fyllan :P, vem kan tycka jag är sexy :P)

torsdag 21 april 2011

Torsdag

Sugen på att ta en runda med cykeln till Ängelholm med öl i ryggsäcken och se vad som händer :). Alltid nån man stöter på, annars kan man sätta sig vid havet och bara njuta :)

onsdag 20 april 2011

Festivaler

Har bestämt mig för att åka med syster på Peace & Love festivalen och fira min födelsedag där. REDIGT många bra band. Här är lite som jag vill se:

  • Deadmau5 
  • Kings Of Leon
  • M.I.A. (hon har bl.a. gjort låtarna till Slumdog Millionaire)
  • Journey 
  • Engel 
  • Petter
  • Wilmer X (Ett MÅSTE, är uppväxt med dom, dom har inte spelat på 6 år)
  • Volbeat
  • Ziggy Marley (Bob Marley son)
  • Håkan Hellström
  • The Ark
  • Maskinen
  • Foreigner 
  • Timbaktu
  • 30 Seconds to Mars
  • Oskar Linnros
  • The Sounds
  • Hoola Bandoola Band :P
  • Looptroop Rockers
  • Verinica Maggio
  • Bob Dylan
  • Nationalteatern

Och många mer, men det verkar va den musik festivalen jag tycker om mest. Sweden Rock är roligt men inte precis den musiken jag lyssnar på. Det är ju roligt att va där på min födelsedag, blir min födelsedagspresent från mina föräldrar :).
Ni kan ju höra av er om ni är sugna på att hänga med, hade ju vatt skoj att köra chevan upp med 7 pers och sett allt :).

tisdag 19 april 2011

Tisdag

Idag körde jag, Huggins och fassan en lång moppe runda. Redigt skönt att köra. Men känner mig lite som jag vill ha fler kusar mellan benen :P.

Suttit och kollar på festivaler, blev lite sugen att se the Ark nu när det är sista året som dom spelar, för marie har faktiskt fått mig att gilla dom. Synd man inte kan se dom med henne.
Hittar några festivaler som är intressanta. Svedala sommarock där även wilmer x (första spelningen på 6 år) spelar :), Siesta! som har många bra artister och sen på Sofiero slott med enbart dom (som jag förstår). Sen är man ju även sugen på Sweden rock som man har varit 2 gånger innan. Där är jag inte för banden, mer för stämningen som är fantastisk.

Tragiskt

Ja, har inte haft ork eller lust att skriva dom senaste dagarna.

För den 13 april lämna min farfar Kai James Madsen jordlivet. Han va som min andra pappa som alltid fanns för mig. Kommer att sakna han enormt mycket.
Fick reda på det per telefon av far min som knappt kunde prata så ledsen han va. Men fick bara höra att farfar hade gått bort. Var då hemma hos en vän i Höganäs.
Efter chocken hade lagt sig så packa jag ihop och drog till farmor och farfars hus. Pappa sa att han låg kvar, så först tveka jag att gå in till han, hade ju aldrig sett nån död innan. Men efter ett tag hemma hos dom så tog jag mig kraften att gå in till han. Min första tanke när jag så han va ju att han skulle le som han alltid hade gjort, usch. Satt och prata med far, min faster, farmor och min syster till sena natten och dom kommande dagarna. Vi va alla omskakad av hans bortgång, jag och pappa tog i oss några gammel dansk för att hedra farfar. Sen har vi mest tagit hand om farmor och fixat så hon klarar sig. Kan egentligen skriva hur mycket som helst vad som har hänt förra veckan, men vill hålla det mer privat.

Har suttit och renskrivit farfars memoarer som han har skrivit. Hade skrivit på skrivmaskin och hanskrivna blad, hitta ett program som man skanna in text till word dokument. Väldigt mycket efterarbete för att få den läsbar av alla. Han va inte så duktig på att skiva "rätt", men bakom alla felskrivningar och felaktiga meningsuppbyggnader så är där fantastiska berättelser. Han har varit med om mycket.
Dokumentet kan ni läsa här, men som sagt är den bara halv färdig.

Förutom sorgarbetet fick jag komma hemifrån i lördes på fest i Klippan hos Samantha, redigt trevligt att träffa nya människor och ta en paus från allt.
Vi var hos en väns bror innan festen och vi visste inte var hon bodde, så vi gick ut runt kvarteret och vänta på folk som skulle leda oss dit, dom börjar gå mot hans entré dörr. Då visar sig att han bodde granne med henne, så det blev att vi festa i 2 lägenheter :P.

tisdag 12 april 2011

MC

Exakt så här som han som skrivit artikeln resonerar jag också: http://www.aftonbladet.se/bil/article12812705.ab

Speciellt det sista:
"Har du haft en jobbig dag? Efter några minuters motorcykelkörning är allt jobbigt som bortblåst. Frågar du mig är motorcykelkörning som ett rullande apotek eller spa om du så vill. Det botar huvudvärk, nedstämdhet och allmän tristess. Dessutom är sannolikheten stor att ditt sociala nätverk kommer att växa. För när man kör motorcykel spelar inte yrke, lön, kön, ålder, religion eller annan tillhörighet den minsta roll."

måndag 11 april 2011

Helgen

Fredag: Hände inte så mycket, la mig rätt tidigt.

Lördag: Åkte far och 8 av hans polare till Hässleholm vid 8 på morgonen för att se en veteranmarknad. De va inte mycket att hurra för. Pappa hitta inget till hans moped. Sen drog vi hem och gjorde taco, såg på Himlen är oskyldigt blå , redigt bra film.
Åkte iväg till farsans kompis Bengt och grilla och tog bärs till sena natten, blev erbjuden lärlingsjobb på resande montör specialiserad elektronik på lastbils tvättar. Hemma varannan helg, ska gå under en norrlänning som har jobbat som elektriker hela sitt liv. Jobben kommer va i hela Sverige. Redigt roligt :). Får reda på nästa vecka om det blir av.


Söndag: Vakna i det underbara vädret tidigt, jag och far åkte ut till Bengt för att hämta min bil. Vi snacka att vi får ju ta en tur. Så jag körde ut dom till deras mopeder nån mil från Åstorp. Bengt låna mig hans sambo Ugglas moped (a, släkt med the Uggla :P). Så vi tog en tur därifrån till Strövelstorp, redigt härligt. Sen fick vi ett akut samtal på eftermiddagen när vi var hemma från rundan. Farmor ville att vi skulle komma, farfar hade fått ont i bröstet. Han hade troligen fått sån ångest blandat med kärlkramp, men när vi kom så hade det lugnat ner sig lite med hjälp av undersköterskorna. Han frågade efter Susanne (pappas enda syskon), men hon kom inte hem förräns natten till måndag från Spanien. Tror han kände på sig att han inte har lång tid på sig. Berätta för han att jag har antagligen jobb, han blev glad :), sen prata han med mig som om det var sista gången vi prata. Berätta till att jag skulle vara man och vara snäll mot pappa och hjälpa han. För jag är blivande mannen i familjen (ok). Pappa börja gråta, är jätte jobbigt att se han gråta. Farfar är så dålig nu så att man knappt hör vad han säger. Men han är helt klar i huvudet.


Måndag: Idag åkte jag till Dennis i höganäs,  sitter och spelar med han och hans bror jos. Jag gjorde nyss köttfärssås som dom tyckte va gott :). Ska vara här tills imorn. Men har mobilen tätt på mig om något skulle hända med farfar. 



fredag 8 april 2011

Personligt brev

Har knåpat ihop ett gammalt personligt brev på mitt CV:
"Här har ni eventuellt en blivande medarbetare som kommer med ett glatt leende när jag kommer till arbetsplatsen för att göra en bra prestation.

Under de 5 år som jag jobbade som lagerarbetare på Jörnello AB så var prioriteten alltid rätt mängd med rätt kvalite på rätt tid. Fick lära mig mycket där, fick varierande arbetsupgifter, allt från att fixa på kontoret, köra leveranser, service, it-administation m.m.

Intresse för logistik har alltid funnits och jag tycker det är kul med utmaningarna som jobbet brukar ge. Då jag är nyfiken så samlar jag på mig information och kunskap samt försöker att dela med mig av det jag kan så gott det går.

Privat är jag singel sedan 2 år. Boende förtillfället hos min far med min 5 år yngre syster. Familjen består även av en kanin.
Jag mycket historiskt intresserad och både släktforskar och försöker lära mig så mycket som möjligt. Har också ett stort intresse av datorer och tekniska saker. Annars så är jag en flitig människa bland krukor och gödsel i trädgårdslandet där jag älskar att se hur allting växer under sommaren.

Jag tror att jag skulle kunna göra ett bra jobb hos er och får hoppas att ni tror det med!"

Här hade jag VERKLIGEN uppskattat några kommentarer på mitt brev. Vill verkligen få det rätt. Så jag kan gå vidare i livet och ha ett jobb.

torsdag 7 april 2011

Torsdag

Idag vakna jag i tid för andra dan, precis innan pappa drog. :)

Fixat med CVn och tittat ut var jag kan skicka den när den är helt klar, rätt mycket ställen här omkring. Vi bor ju mitt på en central punkt för transport/lager.

Har städat och dammsugit hela ovanvåningen, tömt disk, tvättat, lagat mat och bytt mina sängkläder idag. Idag hade jag inga huvudvärk efter fars massage, han var iofs inte så bra som Marie men de hjälpte. Han klena in liniment och massa sportkrämer som värmer och knåda på hårt. Har blåmärke vid skulderna :P.  Hade tänkt att gå ut och röra sig idag, men man kan ju inte gå ut i detta vädret självmant. Här på vischan blåser det som f*n.

Ikväll ska jag till Kim och hämta det mesta jag har där. För brossan kommer snart hem, så kan ju inte bo kvar i hans rum. Måste ju ha en säng där nere.
De fula är att vi kan ju inte ta in NÅTT ifrån kim. Allt stinker rök, så allt jag har hämtat har fått stå ute i uterummet och vädra av med ättika.

Igår va ju en tradig dag, Rögle kom ju inte vidare till elitserien, efter att förlotat mot ledarna Växjö med 4-2.

Va och storhandla igår med far min på Willis/ÖB, fixa nycklar till farfars larmtjänst, medicin till farfar. Han fick röka ett bloss när vi var där, men han fick bäras ut. Han har inte fått i sig mer än öl och citronvatten sen han kom hem från sjukuset, där är inte mycket krafter kvar.

tisdag 5 april 2011

Tisdag

Börja med att köra syster till skolan, sen körde jag till sjukhuset, Där hade jag en EEG undersökning. Satte på mig en hatt med massa elektroder. Så fick jag ligga ner och slapna av ett tag. Sen satte han igång en strob i olika hastigheter där jag skulle sluta och öppna ögonen.
Fick inte reda på nått, testaren säger bara "de blir skickad till rasmusen"???!! "OK" sa jag, "han är ju inte läkare här." "Nä, då blir det någon på capio". Konstigt man inte gillar sjukvården. Som dom har behandlat min farfar och mig så är jag inte så glad över vad dom gör.

Sen åkte jag hem och fixa lite med fassans cykel hemma och tog en halvmils runda på den sen. Körde in om farmor och farfar. Farfar hade spytt när hemtjänsten hjäpte han ut för en cigg. För det är det enda han vill, vanligtvis säger dom nä sa dom. Men han gör det detsamma. Bara han rör på sig är bra.

Sen har jag testat på ett nytt gratis spel som EA släppte beta på igår, Batterfield Play4Free. Redigt skoj, jag och christer har spelat ett bra tag idag och snackat över skype.

Nä, nu blir det vetenskapens värld och sen sova. Godnatt

måndag 4 april 2011

Farfar

Då är farfar hemma. Han va en helt annan människa, har aldrig någonsin sett han så svag. Jag fick bära in han från taxin, han vägde ju ingenting :(. Han va så svag.

Han hade kräkt hela resan, så direkt när jag hade satt han i hallen för att ta av hans skor så börjar han ulka sig. Så de blev att hämta närmaste fat. Satt och prata med distriktssköterskan sen om läget. Det ser inte bra ut, han kommer nog vara sängliggande tills han hamnar i koma. Dom har skurit ner på dom flesta tabletterna för att ge han lite extra tid att leva. Så nu får han bara vätskebindande, smärtstillande och mot illamående. Så hemskt att se. Ville bara gråta när jag bar in han, för han va så glad att se mig, men han va så matt så vi inte äns kunde föra en dialog. Tycker synd om farmor och farfar. De är fan inte lätt att bli gammal. Hoppas han inte lider allt för mycket.

Har fixat så att jag hämtar ut hans recept imorgon, för farmor kan ju inte åka ifrån huset. Ställer upp till dom till 100% nu. Dom har ju alltid hjälpt mig.... alltid. Dom är så jävla snälla. Fan, nu börjar jag gråta.......

Sola

Jag och farmor sitter i solen hos henne och pratar. Tog syster moped på en runda hit. Farfar kommer hem idag. Vi har fixat så dom har hemtjänst. Men farfar mår inte bra, hans njurar har lagt av efter influensan han hade i januari. Sen har han ingen aptit alls, han är bara skin och ben. Den dan han slutar kissa så är det slut har läkarna sagt. Det händer rätt snart om han inte kan äta. Och det kan hända snart. Han är för svag för dialys. Så där är inget att göra med han. Det är bara att vänta. Farmor är djupt olycklig för framtiden. Men jag stöttar henne så mycket jag kan.

Spänd

Har grymt spänningshuvudvärk. Hade behövt en grym massage. Får väll fråga fassan ikväll. Så har inte orkat göra så mycket denna morgon. Börjar med att fixa saker och man hamnar framför datan för att man har huvudvärk efter ett tag.

Imorgon ska jag på EEG 08:30 och kolla upp och se om då hittar nått med mina sömnproblem/ögon. Lite läskigt men skönt samtidigt

CV

Håller på att knåpa med mitt text CV. Börjar få lite struktur. Tips är alltid välkomna :)
Länk till min cv på google docs här

Blir att städa och fixa saker idag, ska ut och fixa bilens batteri också. Den kan knappt stå 4 dagar utan att batteriet tar.

Har vänt på dygnet sådär. Men va vaken till 17:00 igår och vakna 02:00 idag. Så får hålla igång hela dan idag så man är vaken till kvällen.

söndag 3 april 2011

Moped

Fassans moped Puch Racing m50 mecka vi ihop och fixade lite saker. Sen fick jag och han se vad den gick för :P. 48 km/h ^^, men fassan sa där va mer att ge. Men mopeden är långt ifrån färdig. Han och gubbarna är som ungdomar när de gäller mopeder. Dom ska höras mest och köra snabbast :P. Och dom måste stup i kvarten ut och se om dom har blivit snabbare med förändringar :P. Då blev min mobil direkt en bra leksak att exakt mäta :P.
Här har vi länk på pappas körning här

Man börjar bli mör nu när man har vatt uppe i över 24 timmar. Men det är bara att kämpa på i några timmar till.

Nu blir det att se Rögles avgörande match om dom ska komma med till elitserien. Heja heja


Dopp

Är så sjukt sugen på ta mig ett dopp idag i nån sjö/havet. Men har problem att hitta nånstans jag kan parkera bilen igång i närheten av en brygga. Måste ju hålla mig vaken hela dan så det är lika bra :P

Edit: Blev att köra och mecka fassans moppe istället, va väldigt nära att köra till västersjön när regnet började ösa ner.

Film

Ska försöka vända på dygnet. Så man har tittat på nervspännande filmer för att hålla sig vaken. Såg nyss "The Way Back" med svenska skådisen Gustaf Skarsgård som rysk präst som även spelat huvudroll i bibliotekstjuven som jag såg för några veckor sedan. Lite annerlunda att se han i en hollywood film. Filmen va bra, rekommenderar att man ser den. Om denna film är baserad på sanning så är det en otrolig bedrift.

:)

Jag blir lite förälskad i denna hund rasen. Vet ej varför redigt, trodde inte jag skulle tycka om en ras som påminner mig om callie. Men hon har gjort avtryck hos mig :P. Video hur glada och arbetsamma dom är här

Och ett roligt klipp på en dansande Bearded Collie här :). Tänk om man får sådan kontroll över hunden :). Dom är tydligen jätte lätta att träna. Så man kan få dom att göra så mycket.

lördag 2 april 2011

Grillning

Du hade jag och familjen grill premiär med fläskfilé med klyftpotatis och rödvinsås. Blev efterätt med redig gammeldags vanilj glass med fruktcocktail och pappas egen gjorda körsbärssås. Blev det för att han hade tagit fel på rödvinsåsen och körsbärsåsen i frysen när han skulle tina :P. Redigt gott och trevligt :).

Såg stockholm-båstad, redigt bra komedi :). Synd bara att det är tre avsnitt, nästa avsnitt är imorgon kl 8. Pappa älska den :P

Blir en lugn lördag, far och syster har dragit till Ängelholm. Har inte några intresse att vara "dyr i drift" :P, vill så gärna få ihop pengar till en vovve :)

Bra fredagskväll :)

Har precis skickat mejl skickad till uppfödaren :). Hon får sin första kull när som, se det blir skoj :)

Idag har man suttit hemma med far och syster och sett på lite tv och haft det mysigt. Såg på Erik och Mackan 99 saker, filmen Green Hornet (fast far min såg nog inte mycket, somna så fort den börja :P) och talang 2011 :). Där va min vän Lolly med och framträdde med 3 förståndshandikappade och en kompis som har ett band. Lolly är personlig assistent åt några av dom. Va så roligt att se dom gå vidare. Värmde i hjärtat. :) <3

Imorgon får vi se vad som händer. :)

fredag 1 april 2011

Vad tycker ni?

Va tycker ni om jag ska skaffa en hund? Och om hundrasen är en bra hund för mig? Fassan är på det om jag fixar ett jobb, så man har putsat till CV idag och ska skicka runder det till alla lager i närheten. Får bli nått enkelt truckjobb till en början. För vill verkligen få ordning på mitt liv igen. Tror detta blir en bra morot för mig :)

Mannen som talar med hundar

Fixat hem så många jag kunde av Mannen som talar med hundar. Man kan inte lära sig allt i böcker.

Sen har jag tagit bort sekretessen från facebook. Känner inte för att ha sekretess när jag inte har några ovänner eller någon som snokar hos mig längre.

Förresten, Greys Anatomy nya avsnitt är ute ^^. Och även The Big Bang Theory nya. Får dra mig till sängs nu och se på nya TBBT och försöka sova. Imorn är en nya dag med nya möjligheter. Känns bättre nu :) 

Förklara

Hur ska jag förklara detta på ett bra sett så att far min går med på det? Sen är det så att jag ska förklara för uppfödaren att jag är redo för det också. Läste att uppfödare kan välja om du ska ha hund lr inte som hon föder upp. Till pappa ska jag lägga fram dom här punkterna:

  1. Behöver en livskamrat som finns där i vått och torrt.
  2. Att köpet inte blir nu, han kan få följa med till utvälinge och att det inte blir en snabb process. Kommer ha hunden i sommar. För att stressa fram ett köp är heller inte bra. Bara tanken att jag ska skaffa hund får mig att spårra mig rejält. Jag kommer skaffa mig hund böcker och läsa om allt om att ha en hund. Sån jag är som person.
  3. Vi kommer köpa av en bra uppfödare.
  4. Att det är en kärleksfull, absolut ingen aggressiv hund. Går bra ihop med alla, djur som små barn.
  5. Jag är i behov att ha en dröm, annars kommer jag rasera. Ett mål att stäva efter.
Till uppfödaren:

  1. Villa i Strövelstorp, så nära till uppfödningen.
  2. 3-4 i familjen, lugnt i hushållet sen ett år tillbaka :P
  3. Trädgård
  4. Tillgång till gård i småland med skog för den att springa.
  5. Har bra med hundpassare.
  6. Hunden kan tillbringa sina dagar på företaget i Kattarp tillsammans med en Schäfer-Border Collie blandning. Alt. vara hos min farmor vid jobb.
  7. Kattfritt :P
  8. Har erfarenhet sedan innan med en Pyreneisk Vallhund som min förre detta sambo har. Har lärt mig om att inte uppmärksamma saker den blir rädd av som denna också har en liten tendens att få.

Bearded Collie

Hittat en uppfödare av dom precis i närheten. De visar sig va min gamla skolkompis Alexandra från grundskolan som jag va väldigt bra kompis (lite kär i också :P) föräldrarna som föder upp hundarna. Dom har två kullar nu i april som ska födas. Perfekt :), får smälla iväg ett mejl till henne när jag har pratat med alla i familjen.

Skönt

Skönt att få prata ut lite. Uppskattar det jätte mycket. Fick mig att må så pass bra att jag kommit upp till ytan igen. :) tack


Satt och fundera på hur jag kan undvika att komma ner i dom dalarna jag har. Såg nyss ett program på tv om en familj som skulle välja en hund. Blev helt kär i en hund av rasen Long Bearded Colli. Så tillgiven och försiktig, men endå kelig. Kärleksfullaste hunden jag någonsin sett. Har kollat in den, den värkar underbar. Sitter helt allvarligt och ska se om jag kan belåna mig lite pengar för att skaffa en hund. För hunden står där i vått och torrt. En sådan vän behöver jag för att klara vardagen. Ha nån att komma hem till. För flyttar jag hemifrån nu så blir det nog faktiskt ett hus/radhus. För helt allvarligt, jag rör på mig mer, får ett ansvar, en rutin. Sådana saker jag måste öva på, gör jag inte rätt så staffar det sig direkt. För katt kan jag inte skaffa med en kanin i huset som är livrädd för katter. Inte konstigt när han har blivit klöst i ute buren. Dom hundarna jag känner för är mer än den jag skrev innan är border collie/collie, fransk bulldog, Rottweiler. Men jag har läst lite nu och är helt på den här Bearded Collie. 


Min farmor kan ju ta hand om han (ja, vill helst ha en hane, vet ej varför. Katter vill jag ha honor, hundar ska va hanar) om jag nu får ett jobb. För nu när hon kanske blir själv kan de va skönt med sällskap. Hon behöver nån, så träffar jag henne mer också på köpet. Pappa behöver nån som stöttar han i dom här dagarna när det är svårt. Vi kan knyta familjen igen. Har nog ALDRIG känt mig så motiverad. Vi behöver nån kärleksfull hund som kan ta oss ut på aktiviteter. Men jag ska va den som tar ansvaret och gör någonting rätt här i livet.


Ska prata med far imorn. Detta känns rätt.